Presentació

Can Lleter és una masia molt antiga, documentada des del segle XVII, amb l’interior completament restaurat.
El nom de la casa ve de molt lluny. Un bon dia en Josep Masó i el seu pare van anar a Santander a buscar vaques lleteres i foren els primers de la comarca en tenir aquesta raça de vaques. La mare d’en Josep, amb una tartana, repartia la llet per les cases dels voltants i a Banyoles. Així fou com el Mas Teixidor, es va convertir en Can Lleter.

L’interior de la masia està completament restaurat. La masia, condicionada per a turisme rural, consta d’una planta baixa amb cuina completament equipada, una sala d’estar- menjador amb llar de foc,  i d’un porxo amb barbacoa amb grans espais exteriors i piscina

En el pis de dalt hi ha  les quatre habitacions amb bany, que donen totes elles a una gran sala distribuïdora amb un racó de lectura,  on s'hi pot trobar informació de la comarca.

Les habitacions de la casa conserven el nom que el funcionament d’una masia i els seus habitants comportava: el graner, “el quarto de la civada”, la cambra del mosso, la de la tia Teresa i l’habitació dels Avis. El menjador és a l’antic celler i la cuina al galliner.

Can Lleter té una situació privilegiada. Es troba molt a prop d’ importants vies de comunicació i de la ciutat de Girona, amb tots els seus serveis a l’abast, però  alhora gaudeix d’un entorn tranquil i natural.
És a 2 km de l’Estany de Banyoles i està ben situada tant per fer excursions per la comarca  com per excursions  una mica més llargues comFigueres, Cadaqués, la Costa Brava, la zona volcànica de La Garrotxa i fins i tot, en un dia, es pot arribar a Setcases o  a  la Vall de Núria. Tot a menys de 100 Km.

En una part independent de la casa hi viu la propietària.

 

 

  • Piscina

    Piscina

  • Menjador

    Menjador